Ο τρόπος διεξαγωγής του Junior NBA League

Στις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του Junior NBA League Κύπρου, στο οποίο θα αγωνιστούν συνολικά 30 ομάδες, από 12 Γυμνάσια Σχολεία.

Έχουν δημιουργηθεί έξι όμιλοι, όπου σε κάθε ένα θα αγωνίζονται πέντε ομάδες. Στην Α’ φάση του Junior NBA League θα πραγματοποιηθούν μονοί αγώνες ανάμεσα στις ομάδες του κάθε ομίλου.

Κατά την διάρκεια της Β’ φάσης θα έχουμε τους αγώνες ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της κάθε περιφέρειας. Από τον κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση όπως και οι δύο καλύτερες ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση από την κάθε περιφέρεια. Συνολικά στην Β’ φάση θα προκριθούν δηλαδή οκτώ ομάδες από κάθε περιφέρεια, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Οι νικητές της φάσης των «16» θα αγωνιστούν μεταξύ τους την ίδια ημέρα για την φάση των «8».

Έπειτα θα ακολουθήσει η Γ’ φάση, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Το «Final Four» του «Junior NBA League» θα πραγματοποιηθεί στην «CBF Arena», στον Άγιο Δομέτιο. Θα διεξαχθούν οι αγώνες των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2 και 2-1 ανάμεσα στις ομάδες της κάθε περιφέρειας για τους ημιτελικούς. Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν στα ημιτελικά θα αγωνιστούν στον τελικό ενώ οι δύο ηττημένες στον μικρό τελικό.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s