Επίσημα το Junior NBA στην Κύπρο, στην παρουσία του Ντράγκαν Τάρλατς!

Σε μία όμορφη τελετή η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε το Junior NBA Cyprus ενώ έγιναν και τα drafts για την διοργάνωση. Το Junior NBA Cyprus έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Μεγάλος χορηγός είναι η «so easy» από την Cytamobile Vodafone ενώ τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα drafts του Junior NBA Cyprus, όπου ένας νεαρός καλαθοσφαιριστής από κάθε σχολείο τράβηξε κλήρο για να αναδειχθεί ποια ομάδα από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, θα αντιπροσωπεύσει το σχολείο του.

Ακολούθως έγινε η έναρξη της παρουσίασης του προγράμματος, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Χαμπιαούρη, να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους ενώ μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε: «Προσωπικά, ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και η Κυβέρνηση γενικότερα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε παρόντες σε τέτοιες στιγμές και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που σχετίζεται με τον αθλητισμό.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επένδυση στον αθλητισμό αποτελεί σημαντική και αναγκαία πρωτοβουλία προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους νέους μας. Γι’ αυτό άλλωστε, στρατηγική προσέγγισή μας είναι ο αθλητισμός να καταστεί εργαλείο για μια καλύτερη κοινωνία, ώστε να επιτύχουμε, εκτός από τη σωματική και ψυχική ευεξία, την προώθηση βασικών κοινωνικών αξιών, να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους, να εδραιώσουμε επιλογές υγιούς ενασχόλησης για τους νέους και ταυτόχρονα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τους επόμενους μήνες οι 30 σχολικές ομάδες θα μεταμορφωθούν σε ‘μικρές’ ομάδες του ΝΒΑ. Οι Σικάγο Μπούλς, οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι Μιλγουόκι Μπακς, οι Μπόλτον Σέλτις, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόρριος και οι υπόλοιπες ομάδες από το ΝΒΑ, θα αποκτήσουν το δικό τους ‘σπίτι’ στην Κύπρο, αφού κάθε σχολική ομάδα θα αγωνίζεται με το σήμα και τα χρώματα μίας εκ των 30 ομάδων του ΝΒΑ.

Αγαπητά μου παιδιά, χαρείτε τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έστω και σε μικρογραφία, εξάλλου όλοι σε αυτή την αίθουσα μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το μπάσκετ, ακριβώς όπως και το σλόγκαν του ΝΒΑ, we love this game».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Επιδίωξη μας είναι να φανούμε αντάξιοι αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και γίνεται πάρα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος πως θα διεξαχθούν όμορφοι αγώνες ψηλού επιπέδου, σε όλη την Κύπρο κατά την διάρκεια του Junior NBA Cyprus το επόμενο διάστημα και νικητές θα είναι όλοι οι μαθητές, η καλαθόσφαιρα και ο αθλητισμός γενικότερα.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη από αθλητικά πρότυπα, θέλουμε να δουλέψουμε στη βάση των μικρών ηλικιών για να αναπτύξουμε το ταλέντο, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ξεπροβάλουν και οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος, τόσο στο γήπεδο όσο και στην κοινωνία. Οφείλουμε να δώσουμε τα εχέγγυα στα παιδιά να αποκομίσουν εμπειρίες, να εξελιχθούν και να λατρέψουν αυτό το υπέροχο άθλημα.

Όλα αυτά που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Κύπρο, με τη διεξαγωγή του Junior NBA Cyprus, θα ήταν ανέφικτα αν δεν υπήρχε η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην «so easy» από την Cytamobile Vodafone που αποτελεί τον χορηγό της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης όπως και στην Cytavision που αποτελεί τον τηλεοπτικό συνεργάτη μας. Είμαι σίγουρος ότι μέσω του Junior NBA Cyprus η καλαθόσφαιρα και η χώρα μας έχουν πολλά να κερδίσουν».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο κ. Φραγκίσκος Φράγκου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι με μεγάλη χαρά που δεχθήκαμε το κάλεσμα από το ΝΒΑ, την ΚΟΚ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση, το οποίο πραγματοποιείται σε άλλες 22 χώρες στην Ευρώπη και σε 60 πόλεις.

Η Cyta φυσικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για να συμμετέχει σε αυτή την διοργάνωση, που δίνει στα παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών την μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθούν για λίγους μήνες σε ‘μικρούς’ καλαθοσφαιριστές από το ΝΒΑ και να αγωνιστούν φορώντας τις στολές κορυφαίων καλαθοσφαιριστών που τόσο πολύ θαυμάζουν.

Επιλέξαμε λοιπόν να στηρίξουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια, τόσο λόγω της διαχρονικής μας στήριξης στον αθλητισμό αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μία δράση που αφορά τα παιδιά και τους νέους μας, που προωθεί την ευγενή άμυλά και κτίζει χαρακτήρες».

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο πρεσβευτής του Junior NBA στην Ευρώπη, ο θρύλος των ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών γηπέδων, κ. Ντράγκαν Τάρλατς, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: «Σήμερα η Κύπρος γίνεται η 23η χώρα που διοργανώνει το Junior NBA League. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά μας που βρίσκονται εδώ μαζί μας σήμερα.

Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα χαμόγελα των παιδιών την ώρα που διάβαζαν ποιες ομάδες θα εκπροσωπήσουν και η στιγμή που θα δούμε τα παιδάκια να φοράνε τις μπλούζες των ομάδων, όλα αυτά μπορούν να πούνε πολλά περισσότερα, απ’ όσα θα πούμε εμείς εδώ.

Σας εύχομαι να έχετε καλά παιχνίδια και καλά αποτελέσματα αλλά πάνω απ’ όλα να απολαύσετε κάθε στιγμή στο γήπεδο και όχι μόνο με αυτές τις φανέλες αλλά και στην συνέχεια να κρατήσετε το ενδιαφέρον για το μπάσκετ, αφού πρόκειται για ένα από τα  πιο όμορφα αθλήματα που μπορείτε ασχοληθείτε μαζί του. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλους».

*** Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση και τα drafts ***

Πηγή: www.basketball.org.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s